събота, 9 април 2011 г.

Трите прасенца - част 1

Имало едно време три прасенца. Те живеели в една приказна страна с многовековна традиция. Страната се казвала Праселандия. Праселандия се гордеела с киселото мляко, природата си и това , че са изобретили компютъра. Хората в тази страна се мислели за нещастни, въпреки, че горните им две гордости били чист късмет. Така прасенцата растяли , растяли... Те били много добри приятели още от ранна прасешка възраст. Израснали в един квартал, били заедно в гимназията, ходили заедно по прасе-купони. Между тях имало истинско приятелство, докато един ден пътищата им не се разделили. Вече всяко прасе трябвало да си строи къщичка.
Първото прасенце, било Работливото прасе. То решило да си прави къщичка в малък град. Отишло да мие чинии в по-богата прасе-страна и се върнало в своята, с много прасе-денги. Така купило стара прасе-къща и сложило пвц дограма. Вдигнал си висок дувар, за да не го гледат другите прасе-селяни. Купило си хубава прасе-кола , за да бъде важно и се оженило за най-готината прасе-тийнейджърка. Така работливото прасе си направило къщичка и заживяло безгрижно и щастливо.
Второто прасенце, било Спортното прасе. То много обичало да спортува. Ходила по много състезания и спечелило много медали. Станало много известно и имало за приятелки много манекенки. По всички дискотеки го посрещали като ВИП- Важно , Изискано, Прасе. Така спортното прасе също започнало да живее безгрижен хай прасе-живот.
Трето прасенце, било умното прасенце. То обичало много компютрите. Още от малко мислело в алгоритми. Докато си хапвало помия си мислело за булеви изрази и оптимизация на прасе-живота.Така посранало и започнало да играе на борсата. Направило си своя компания и в дот ком бума продавало акциите й.
Така трите прасенца живеели щастли и честити. Те нямали прасе-психични отклонения, били в добро прасе-здраве, а и бизнесът им вървял.
Но в страната на трите прасенца дошъл лош вълк на власт. Той казал, че страната е в криза. Заместник вълкът урязал бюджетите и така Праселандия изпаднала в криза. Инфлацията се покачила, кредитният рейтинг на страната паднал, износът намалял... Дошли най-тежките години в историята на Праселандия.
Работливото прасе имало спестени прасе-денги, но от нивата на инфацията те се смалили. Прасето нямало дори пари да заведе прасе-тинеджърската си съпруга на прасе-кръчма. Така то изпаднало в депресия и не знаело какво да прави.
Спортнот прасе пък вече нямал спонсори, за да ходи по прасе-състезания. Вече никой не го познавал по нощните прасе-клубове. Така Спортното прасе, също банкрутирало , нямало манекенки около себе си.... и в отчаянието си започнало да мисли за самоубийство.
Умното прасе се опитала да стане приятел в Вълка. То му разказало какво може да се направи за Праселандия и всички прасета да започнат да живеят отново щастливо. Вълкът се ядосал на прасето и наредил да му направят акция "тъпо прасе" и да го вкарат в затвора. След това всички пари на умното прасе отишли в черната каса на Вълка.
....
Всичко в праселандия станало ужасно. Един ден отивайки да се самоубие Спортното прасе срещнало Работливото. Те се прасе-прегърнали и си заразказвали за живота си... Спортното прасе знаело от един дилър на престици, че Умното прасе е в затвора. Двете прасенца се натъжили, но били твърде добри приятели, за да оставят прасе-другаря си в затвора. Те решили да го спасят.
Очаквайте продължение ...

/>

Няма коментари:

Публикуване на коментар