неделя, 10 април 2011 г.

Трите прасенца - част 2

Това е продължението на историята за трите прасенца. Ако сте пропуснали първата част, тя е тук

Работливото и Спортното прасе започнали да правят план как да освободят Умното прасе от затвора. Прасе-тийнейджърскта съпруга на Умното прасе имала братовчед. Той бил адвокат от Прасийския университет. Не бил най-добрият адвокат, но всички добри работили за Вълка. Прасе-адвокатът се казвал Темидчо. Темидчо знаел, че е трудно да освободят Умното прасе от затвора. Също знаел , че може да опита чрез по-висши прасе-институции като прасе-съда за правата на прасетата. Но Темидчо прозрял, че така ще вдигне много шум. Той бил чувал, че в Праселнадия от древни времена се практикува прасе-практиката "прасеподкуп". Прасе-подкуп е свински акт на предлагане и приемане на прасе-денги с цел услуга. Услугата е таква, че заобикаля закона. Темидчо вече бил сигурен , че така ще спаси Умното прасе. Само трябвало да намерят властно прасе-корумпирано прасе.
Преди кризата Спортното прасе се вдижело в хай-прасе среди. Там бил чааст от прасе елита: манекенки, спортисти, политици, прасемени. Тъй като вече нямал пари, Спортното прасе не принадлежал на прасе-елита. Но все още имал чаровна прасе-усмивка и силен прасе-джулан. От елитарния си период поддържал контакт с една по-друга прасе-манекенка. Тя била с чиста прасе-душа и не се вълнувала само от прасе-лукс. Тя и Спортното прасе имали силна душевна връзка. Спортното прасе я помолил за помощ.Красодушка , така се казвала прасе-манекенката, била готова на всичко за Спортното прасе, защото била тайно влюбена в стегнатия му джулан. Тя имала прасетимна връзка с висш прасе-магистрат и знаела, че той е разглеждал случая на Умното прасе. Оставало само да се осъществи прасе-практиката прасеподкуп.
Висшия прасе-магистрат се казвал Парвеню Прасе  де Магистратов, но всички му казвали само Парвеню. Парвеню бил адски алчен. За пари или за много пари правел всичко. Така той приел при-прасе-сърце каузаата да помогне на Умното прасе. Парвеню имал и друг мотив, той обичал  почти ,колкото парите, Красодушка.
Работливото и Спортното прасе само трябвало да съберат необходимата сума. Те били почти банкрутирали. Едиственото, което имали е собствеността на Работливото прасе. Работливото прасе трябвало да продаде къщата си с пвц дограма и хубавата си прасе-кола. След като прасе тийнейдрърската му жена разбрала това тя го напуснала, защото вече не чувствала сигурност към Работливото прасе. А и чувствата на романтика и дъбока привързаност били угаснали след началото на кризата. Работливото прасе се чувствал зле от това, но все пак бил готов на всичко за приятеля си Умното прасе. Приятелството им било над всичко.
Няколко дни по-късно Парвеню , двете прасенца и Красодушка , се срещнали, за да извършат практиката прасе-подкуп. Прасе-денгите били не белязани  и в банкноти по 100. Парвеню с радост приел прасе-дара. Обещал да направи всичко възможно.
.....
Така след няколко месеца прасе-съдебната драма приключила и Умното прасе било на свобода. Така трите прасенца отново били заедно. Те били щастливи, защото приятелството им било най-ценното нещо, което имали.Умното прасе било решило да отмъсти на Вълка и да върне мира и щастието в Праселандия.
Следва продължение...
Очаквайте продължението на историята за трите прасенца...

В следващата част ще има истински прасе-екшън, драма и една голяма любов !

/>

Няма коментари:

Публикуване на коментар