четвъртък, 7 април 2011 г.

Моите причини ЗА ядрената енергетика



Моите причини ЗА ядрената енергетика:

1Емисиите на вредни газове се намаляват с 35%.

2.Атомната централа произвежда най-евтината електроенергия, която позволя да се задържат ниски цените за крайните потребители за дълъг период от време.

3.Ядрената енергетика няма алтернатива от техническа гледна точка и не може да бъде заменена с производството на енергия от слънце и вятър.

4.Беопастност: Резултатите от авария в реактор могат да бъдат катастрофални, но предпазните мерки, които пречат на това да се случи ,са на високо ниво. Ядрената енергетика е един от най-безопасните методи за производство на енергия. Всяка година 10 000 до 50 000 американци умират от респираторни заболявания, причинени от изгарянето на въглища, а 300 са убити при добива и транспортирането произшествия. За разлика от американците не са умрели или са били сериозно ранени, заради излагане на радиация от американски атомни електроцентрали. Има редица предпазни механизми, които правят шансовете за произшествия в реактора много малки. Серия от бариери отделя радиация и топлината от активната зона на реактора от отвън. В активната зона на реактора се съдържа в рамките на 9-инча дебелина стоманен съд под налягане.

Очаквайте продължение!

/>

5 коментара:

  1. 600 000 хиляди човека участват в почистване на Чернобил директно след аварията. Малко по-късно 200 000 са пенсионирани по болест. Това са официални данни. Честотата на раковите заболявания в европейският съюз след аварията нараства с 60%.

    Хайде сега прави му сметката.

    ОтговорИзтриване
  2. Всяка година в резултат на пътнотранспортни произшествия по света загиват близо 1,3 млн. души, а други 50 млн. са ранени и стават инвалиди.

    Това сочи статистиката Световната здравна организация (СЗО)

    ОтговорИзтриване
  3. От техническа гледна точка ядрената енергетика може да се използва само за покриване на базова мощност, която за България не надхвърля 2500 МВт. Това означава, че пусне ли се АЕЦ Белене ще се затвори АЕЦ Козлодуй, дето произвежда ток по 45 лв за МВч. А цената на тока от АЕЦ Белене ще е поне 3 пъти по-висока.

    ОтговорИзтриване
  4. Със сигурност токът ще е по-евтин от всички ТЕЦ-ове, защото след 2013 тяхната цеба ше натовари с едно 35-40 евро(70-80) лева за МВч за квоти въглероден диоксид.

    ОтговорИзтриване
  5. Blackjack Online - JT Hub
    The 광주 출장안마 rules of Blackjack Online are fairly straightforward. The 안양 출장샵 rules 정읍 출장안마 here are simple: Play a blackjack 청주 출장마사지 game and a card is dealt out. The 여주 출장샵

    ОтговорИзтриване